Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого ⚖ Головна ⓘ Довiдка
Авторизацiя
Прiзвище (укр.)
N Читацького квитка
 

Бази даних


Е-картотека "Публікації вчених НЮУ ім. Ярослава Мудрого в Scopus" - результати пошуку

Вид пошуку

  • Власна база даних
  • Більше 728 000 документів: книги, статті, збірники наукових праць, рідкісні видання, дисертації, автореферати
  • Створюється з 1999 року
  • Легкий, зручний, багатоаспектний інформаційний пошук
  • Можливість цілодобово працювати з інформаційним контентом
  • Електронне замовлення книг дистанційно
Область поиска
 Найдено в других БД:Eлектронний каталог (1)
Формат представлення знайдених документів :
полныйинформационныйкраткий
Пошуковий запит: 

(<.>U=664<.>)

Загальна кількість знайденихдокументів : 1
1.
Rodionova, K. O..
    Approximating Ukraine’s laws to those of the European Union concerning meat and meat products cold chain [Текст] / K. O. Rodionova, V. M. Steshenko, I. V. Yatsenko // Journal of Advanced Research in Law and Economics. - 2020. - Vol. 11, Issue 3. - P. 978-992. - [Припинена індексація в Scopus 18.01.2024]
   Перевод заглавия: Приближение законов Украины к законам Европейского Союза относительно холодовой цепи мяса и мясных продуктов
УДК
ББК Х9
РУБ DOI: 10.14505/jarle.v11.3(49).34

Аннотация: The main objectives of the research were such: to define the concept of cold chain as an object of legal regulation; to find out the content and features of the EU legislation on the safety and quality of meat and meat products during cold chain and its use in Ukraine; to characterize the legal bases of the current legislation of Ukraine on ensuring the safety and quality of meat and meat products during cold chain, to formulate proposals and recommendations aimed at improving the national legislation of Ukraine by approximating it to the EU legislation, which sets requirements for the safety and quality of meat and meat products throughout cold chain. To achieve the abovementioned objectives, the following methods were used: comparative legal, analytical, systemic, dialectical, generalizing, specific-search, structural-functional, semantic, methods of deduction and induction, etc. The content and features of the legal regulation of the safety and quality of meat and meat products in the current legislation of the European Union and Ukraine have been clarified. For the first time, the definition of the term 'cold chain' has been proposed by reference to it in author's editorial, which should influence its clearer scientific and practical understanding. It is determined that the temperature regimes of cold processing, storage and transportation of meat and meat products in Ukraine are regulated by a large number of legal acts, in particular: national standards of Ukraine (DSTU), technical regulations, technological instructions, rules of transportation, etc. It is found that national legal acts do not provide a systematic understanding of the particularities of cold chain legal regulation in the meat processing industry in order to ensure the safety and quality of meat and meat products. As a result of departmental inconsistency, the existing storage temperature parameters for the same product type in different legal acts differ from each other, which does not allow to determine the actual storage periods at different stages of the cold chain. In addition, current legal acts in Ukraine do not provide for constant monitoring of the temperature of cold-processed meat and meat products throughout all cold chain units and the hygienic condition of refrigerators throughout the shelf life. As a result, the cold chain is very difficult to be controlled and requires a large number of factors to be taken into account in order to bring safe and high-quality meat and meat products to the end consumer. According to the results of the research, proposals and recommendations are formulated to improve the national legislation of Ukraine governing the cold chain in the meat processing industry

Анотація - 0 байт
Анотація

Найти похожие

 

Умовні позначення місця знаходження

3_пов.(ЗПІ) – зала правової інформації, НБК

4_пов.(НАб) – абонемент наукової літератури, НБК

4_пов.(ДБФ) – довідково-бібліографічний фонд, НБК

5_пов.(З/П) – зала періодичних видань, НБК

6_пов.(АХЛ) – абонемент художньої літератури, НБК

6_пов.(ЗІЛ) – зала літератури іноземними мовами, НБК

7_пов.(Хр) – книгосховище, НБК

8_пов.(РК) – книгосховище рідкісних видань та дисертацій, НБК

НБВ – інформаційно-бібліографічний відділ, НБК, 7 поверх

Ст.Аб. – студентський абонемент, НБК, 5 поверх

Філ №1 – філія № 1 (вул. Динамівська, 4)

Філ №2 – філія № 2 (вул. Григорія Сковороди, 106)

Полт. фак. – Полтавський юридичний інститут, м. Полтава